Maria Helander och Cathrine SchückMaria Helander och Cathrine Schück vill att det ska vara enkelt att må bra. De strävar efter att leva så naturligt som möjligt med bra råvaror, enkel matlagning, vila och rörelse. I Ät dig i balans inspireras maten av paleokost och rawfood, utan vetemjöl, komjölkprodukter, rött kött och onödigt socker. Kort sagt, inspiration till mat som ger energi och hållbar viktbalans.

Lär dig vad just du mår bäst av och njut med gott samvete av mat som gör dig frisk, stark, glad och full av lust till livet. Med rätt sorts näring kan du enkelt stå emot kroppens sug och balansera dina hormoner. Här presenteras mat som passar hela familjen och som samtidigt gör dig i de härliga åren mellan 40 och 60 till den kvinna du trivs med.

Boken presenterar 60 recept för både kropp och själ. Lågkolhydratskost som inte innehåller socker, gluten och mjölkprodukter. Smoothies för stressade dagar, hälsoboost i form av fräsch rawfood, medelhavsinspirerad mättande kost och många välsmakande vegetariska rätter.

Med hjälp av enkla redskap från KBT och mindfullness lär du dig hantera vardagsstressen. Du får även råd för hur du med kosten balanserar hormonerna som styr över ditt välbefinnande, för att du ska känna en större glädje och lust.

Cathrine Schück arbetar som kostrådgivare, KBT-coach och kostorienterad samtalsterapeut. Hon är författare till 27 kokböcker och frilansar som matskribent. Maria Helander arbetar som beteendevetare, samtalsterapeut och skribent. Hon bloggar och skriver artiklar om inre och yttre hälsa. Tillsammans har de skrivit böckerna Helhetsmetoden och Aldrig mera banta.